TUOTTEET

Lämpöpumppupalvelu Porttikivi on  takuuhuoltoliike  Scanofficen / Scanvarmin (SOG) tuotteille. Tuotevalikoimaamme kuuluu laaja kattaus maailman parhaimpia maa- ja ilmalämpöpumppuja, ilmavesipumppuja sekä jäähdytinlaitteita. Tuotemerkkeinä ovat mm. Mitsubishi Electric, Alpha Innotec, Scanvarm, Gree, Panasonic, Toshiba ja Daikin.

Scanoffice-Lämpöpumppu-Dealer -liikkeet myyvät ja asentavat Scanofficen / Scanvarmin maahantuomia laitteita täysin valtuuksin, myös Hankintaturvatuotteita. Hankintaturvatuote on merkki, johon ostaja voi luottaa. Merkistä tunnistaa hyväksi testatun, laadukkaan merkkituotteen, joka on suunniteltu toimimaan Pohjolan kylmissä olosuhteissa.

Kylmälaite- ja sähköurakointiasennukset tulee aina tehdä rautaisella ammattitaidolla. Meiltä sitä löytyy!

Etsiessäsi itsellesi edullista lämmitysmuotoa, suosittelemme sinulle maalämpöä. Mitä suurempi talo, sitä suurempia ovat säästöt lämmityksessä. Maalämpö on ekologinen lämmitysmuoto, koska siinä käytetään hyväksi maahan varastoitunutta aurinkoenergiaa.
Maalämpöpumpun vaihtoehtoiset energianlähteet

Maalämpö ottaa energiansa joko:
1. kalliosta (porakaivo)
2. maasta (maahan kaivettu keruuputkisto) tai
3. vesistöstä (esim. järven pohjalle laskettu keruuputkisto)

Porakaivoratkaisu on yleensä vaihtoehdoista kallein, mutta se sopii niihin pihoihin, joissa ei ole tilaa tai joihin ei haluta tehdä kaivauksia puutarhaan

Maalämpöpumpun valintaan vaikuttavat tekijät
Jos sinulla on vanha vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, voit korvata vanhan öljy-, sähkö- tai puukattilasi maalämpöpumpulla.
Maalämpöpumpun valintaan vaikuttaa talon koko ja perheenjäsenten lukumäärä. Näiden perusteella lasketaan kohteen energiatarve. Alle 100 neliömetrin taloon on harvoin asennetaan maalämpöpumppua, koska energiankulutus on suhteellisen pieni. Maalämpöpumppu on hyvä sijoitus etenkin suurikokoisille omakotitaloille, joiden lämmityskustannukset ovat tavallista suuremmat.
Edullista energiaa
Toimiakseen maalämpöpumppu tarvitsee jonkin verran sähköenergiaa. Maalämpöpumpun tarvitsema sähköenergia on kuitenkin pienimmillään vain noin viidennes sen tuottamasta lämpöenergiasta.

TUTUSTU SCANOFFICEN MALLISTOON

Säästä luontoa ja rahaa!

Ilmalämpöpumpulla lämmität sekä säästät samalla energiaa ja rahaa. Se on loistava lisälämmön tuoja kotiisi, mökille, varastoon, työpaikalle jne.
Ilmalämpöpumpulla voit tuottaa tehokkaasti lämpöä vielä yli 20 asteen pakkasessa. Lämmityskustannuksista yli 90% syntyy -15 – +15 asteen välillä. Ilmalämpöpumppu toimii tehokkaammin juuri tällä välillä.

Käyttöä myös kesällä!

Kesähelteellä ilmalämpöpumppu viilentää sisäilman sopivaksi.

Puhdasta ilmaa

Olemassa olevasta lämmitysjärjestelmästä riippuen voit säästää jopa yli 50% lämmityskustannuksista. Ilmalämpöpumppu siis lämmittää ja viilentää, tarpeen mukaan, mutta myös toimii ilman suodattimena. Se suodattaa ilmasta epäpuhtauksia ja samalla poistaa ilmasta kosteutta, mikä pienentää homehtumisriskiä.

TUTUSTU SCANOFFICEN MALLISTOON

Energia uusiokäyttöön!

Nimensä mukaisesti poistoilmalämpöpumppu (PILP) ottaa energiansa talosta poistettavasta ilmasta. Pumppu siirtää lämmön rakennuksen muihin tiloihin puhallettavaan tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän käyttöön. Poistoilmalämpöpumppu vie vain vähän tilaa ja kaikki osat ovat sisätiloissa. Pumpun käyttökustannukset ovat pienet verrattuna muihin lämmitysmuotoihin.

Ilmanvaihtokone

Poistoilmalämpöpumppu toimii samalla myös ilmanvaihtokoneena. Pumppu toimii hyvin, kun ilmanvaihto on tehokasta. Mitä enemmän talossa on päällä eri sähkölaitteita ja valoja, sitä paremmin poistoilmalämpöpumppu ottaa energiaa talteen. Kun energiaa säästyy lämmityksessä, voi muita sähkölaitteita, kuten kuivausrumpua käyttää huolettomammin.

Yleisin energian talteenottoratkaisu

Nykyisten rakennusmääräysten mukaan sisäilman pitää vaihtua kokonaan kahden tunnin välein, ja jopa 30 % poistoilman sisältämästä energiamäärästä tulee ottaa talteen rakennuksen lämmitystä varten. Yleisin talteenottoratkaisu on silloin poistoilmalämpöpumppu.
Edustamiamme poistoilmalämpöpumppuja ovat esim. Scanofficen tuotteet.

Säästä jopa 60% lämmityskustannuksissa!

Ilmavesipumput ottavat lämpöenergian ulkoilmasta. Niillä voit säästää jopa 60 % lämmityskustannuksistasi verrattuna nykyisiin öljy ja sähkökustannuksiin! Se kuinka paljon säästät, riippuu siitä, minkä kokoinen talo sinulla on, missä se sijaitsee ja mikä on nykyinen energiankulutuksesi.

Miksi ilmavesipumppu?

1. Ilmavesipumppu alentaa merkittävästi lämmityskustannuksia.
2. Se on helppo asentaa, koska maahan ei tarvitse kaivaa putkia eikä kallioon porata reikiä.
3. Ei erityisvaatimuksia sijoituspaikan suhteen.
4. Voit säilyttää vanhan kattilan ja muut lämmitysjärjestelmän osat, näin sijoitus ilmavesipumppuun maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Mitsubishin ilmavesipumput on suunniteltu kestämään Pohjoisen olosuhteissa, verrattaessa pumppuihin, jotka on kehitetty ja valmistettu maissa, joissa lämpötila laskee alle nollan. Ilmavesipumput kestävät tuhansien kertojen käynnistymisen ja pysähtymisen vuoden ympäri. Ne kestävät ulkona joka säässä. Lisäksi Mitsubishin lämpöpumppu on lämpöä tuottaessaan hiljaisempi kuin monet muut merkit.

TUTUSTU SCANOFFICEN MALLISTOON

Aurinkokeräin toimii hyvin myös Suomessa

Monilla on se käsitys, että Suomessa aurinkolämmitys ei ole käyttökelpoinen energiamuoto, kuitenkin esimerkiksi Etelä-Suomessa auringon säteilymäärät vastaavat Keski-Euroopan vastaavia määriä. Lukuun ottamatta joulu-tammikuuta aurinkoenergian hyödyntäminen on Suomessakin mahdollista. Pilviselläkin säällä on hajasäteilyä ja silloinkin on mahdollista kerätä lämpöä aurinkokeräimellä.

Yhdistettävissä kaikkiin päälämmitysmuotoihin

Eniten aurinkolämpöä käytetään käyttöveden, uima-altaiden ja huonetilojen lämmitykseen. Periaatteessa aurinkolämmitys voidaan yhdistää kaikkiin päälämmitysmuotoihin. Rakennuksia lämmitettäessä paras hyötysuhde voidaan saavuttaa yhdistämällä aurinkokeräin ja varaaja vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Parhaimmillaan se on täydentävänä energiamuotoja. Esimerkiksi  maalämpöpumppuun voi lisätä aurinkokeräimen. Edustamme myös Jäspi-aurinkolaitteita. Jäspi Solar 300:lla voidaan sähkölämmitteisessä talossa lämmittää käyttövesi. Jäspi Solar Economy soveltuu taas lisälämmönlähteeksi öljylämmitysjärjestelmään.
Ilmaista energiaa auringosta!

Aurinkosähkö

Aurinkosähköä tuotetaan tavallisesti aurinkokennoilla, jotka muuntavat auringon säteilyä valosähköisen ilmiön avulla sähköenergiaksi. Nykyään yli 80 prosenttia aurinkokennoista on liitetty sähköverkkoon, mutta niitä voidaan käyttää myös sähköverkosta irrallaan.

Aurinkokenno on laite, jolla auringon säteily muunnetaan sähköenergiaksi valosähköisen ilmiön avulla. Kennon toiminta perustuu kahteen pääperiaatteeseen: saapuva fotoni synnyttää absorboivaan puolijohteeseen varauksenkuljettajia, jotka kerätään kulutuslaitteeseen tai akkuihin. Aurinkosähköä voidaan tuottaa myös infrapunavalosta. Yleisimpiä aurinkokennojen materiaaleja ovat yksikiteinen pii, monikiteinen pii, galliumarsenidi sekä amorfinen pii. (Wikipedia)

Ota yhteyttä ja suunnittelemme sinulle sopivan lisälämmitysjärjestelmän käyttäen ekologista ja ilmaista energiaa auringosta.

TUTUSTU SCANOFFICEN MALLISTOON

Maalämpö tai ilmavesi lämmitysjärjestelmäksi myös suuriin kiinteistöihin.

Maalämpöä asennetaan yhä enenemässä määrin myös suuriin kiinteistöihin. Maalämpö sopii kaikenlaisiin rakennuksiin, jossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä eli vesikiertoiset patterit tai lattialämmitys tai vesikiertoinen ilmalämmityspatteri. Suurimmat kiinteistöt saavat myös suurimmat säästöt.

Monessa taloyhtiössä, jossa vanha öljylämmityskattila on tulossa käyttöikänsä päähän, kysellään nyt maalämpöä. Jopa kaukolämpöalueilla pohditaan maalämpöön siirtymistä kohonneiden kaukolämpöhintojen takia.

Kiinteistölämpöpumppuja voidaan kytkeä sarjaan; yhden pumpun teho on 60 kW ja sarjaan voidaan kytkeä 9 kpl eli yhden ohjauksen taakse voidaan keskittää 540 KW tehoa. Kun vielä käytetään osatehomitoitusta niin noin 80 % osateholla saadaan noin 100 % kiinteistön tarvitsemasta lämmitysenergiantarpeesta.

Maalämpöjärjestelmiä asennetaan uusiin kerrostaloihin ja öljylämmitysjärjestelmiä kerrostaloissa vaihdetaan maalämpöön. Myös uusissa liikekiinteistöissä, tehdashalleissa, kasvihuoneissa ja hotelleissa hyödynnetään maalämpöä.

Rivitalon lämmityksen muuttaminen maalämpöön on erittäin järkevä ratkaisu. Tarvittavan lämpösaneerauslainan taloyhtiö voi maksaa alhaisten käyttökustannusten tuomalla säästöllä jo 5-6 vuodessa niin, ettei yhtiövastikkeisiin tarvita korotusta. Lainan maksun jälkeen vastiketta voidaan jopa pudottaa tai sijoittaa taloyhtiön muihin saneeraustoimenpiteisiin.

Kun kiinteistöomistaja on kiinnostunut vertailemaan eri lämmitysjärjestelmien tehoa ja lämmityskustannusten säästöä on tärkeää selvittää eri järjestelmien hyötyä ja soveltuvuutta eri kiinteistökohteisiin.

Annamme asiakkaille mm. mitoituslaskelman, josta ilmenee suuntaa antavasti mikä on lämpöpumppujen tuottama energiamäärä verrattuna rakennuksen tarvitsemaan energiaan. Laskelma voidaan tehdä joko kokonaistehotarpeen perusteella, jonka LVI-suunnittelija on laskenut tai saneerauskohteissa luotettavien kulutuslukemien perusteella.

Isompiin kohteisiin annamme kaikki LVI-suunnittelijan tarvitsemat kytkentäesimerkit sekä järjestelmään tarvittava

Ilmavesipumput ottavat lämpöenergian ulkoilmasta. Niillä voit säästää jopa 60 % lämmityskustannuksistasi verrattuna nykyisiin öljy ja sähkökustannuksiin! Se kuinka paljon säästät, riippuu siitä, minkä kokoinen talo sinulla on, missä se sijaitsee ja mikä on nykyinen energiankulutuksesi.

TUTUSTU SCANOFFICEN MALLISTOON

HERÄSIKÖ MIELENKIINTO? SOITA JA KYSY LISÄÄ!

OTA YHTEYTTÄ!

SUOMEN LAAJIN VALIKOIMA

Scanofficella on Suomen laajin valikoima lämpöpumppuja. Tutustu laajaan valikoimaan ja ota yhteyttä niiin kerron lisää.

SCANOFFICEN VALIKOIMA

TÄYTÄ LOMAKE JA PYYDÄ TARJOUS!

PYYDÄ TARJOUS